Elin Sahdo

Detta med att vara småbarnsförälder

Nu sitter jag på jobbet och funderar nu igen, ni förstår när man jobbar natt och har det lite lugnt har man lite tid att tänka, fundera och reflektera..

Hur är det egentligen att vara småbarnsförälder?

Jag som alla mammor älskar ju mitt barn mer än ord kan beskriva, vet inte hur livet skulle se ut utan henne och jag kommer knappt ihåg hur det såg ut innan henne heller.. Eller jo, när jag tänker efter så gör jag nog det!

Jag har alltid varit en person som älskar att sova, jag kunde sova hur mycket som helst och har alltid trott att jag är i stort behov av sömn. Men ni alla som har barn och speciellt småbarn vet hur lite sömn man får i perioder, och i långa perioder! Melanie har alltid sovit ok, somnat sent och vaknat sent. Men idag är hon 14 månader och vaknar fortfarande flera gånger på natten och vill äta, så jag får alltså fortfarande inte sova en helt natt.

Jag har också alltid varit en person som älskar och då menar jag älskar egentid. Kunna stå länge i duschen, sitta på toaletten länge, ligga i soffan och tittat på tv, åka ut och bara gå och titta i butiker, fika, umgås med vänner, ja helt enkelt göra det jag känner för när jag vill. När man har småbarn är det inte alltid lika enkelt. För mitt ansvar och fokus är mitt barn.

Alltid när jag ska duscha ska hon vara med, duscha mamma säger hon och tittar på mig med sina Bambiögon, såklart kan jag inte säga nej till det. Sitta på toaletten ifred, nej glöm det, hon ska helst sitta i mitt knä när jag bajsar!

När det gäller mat så lagas det den maten Melanie tycker om, för hon är oerhört kräsen och äter nästan ingenting, Så menyn hemma är det ofta falukorv med mos eller makaroner, köttfärssås och spagetti, en del syrianska rätter och olika soppor.

Och på tvn är det Daniel tiger, babblarna och bollibompa som gäller😊

Men att få vara mamma är den finaste gåva jag någonsin fått, jag är oerhört tacksam och stolt! Hon är mitt allt och min ögonsten, Jag hade inte bytt bort all egentid i världen mot henne, jag är hellre med Melanie än att vara själv! Jag kan också äta falukorv sju dagar i veckan bara hon är nöjd! Att se henne skratta och dansa åt babblarna är det bästa jag vet! Och att få vara vaken och titta på mitt barn är mer värt än all sömn i hela världen💕

Så hur är det att vara småbarnsförälder?

Enligt mig är det otroligt tufft, men också det absolut finaste och det absolut bästa som finns!

Så älskade barn, mamma älskar dig nu och föralltid💕🌸

 

IMG_0023IMG_0143IMG_0956IMG_1557

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats